sretna-nova-2023

U godini 2023. osluhnimo sebi i svojoj unutarnjoj mudrosti

Draga čitateljica, dragi čitatelj bloga!

Godina 2022. polako završava. Neki će poželjeti da ju što prije zaborave, a drugi će se ove godine sjećati s radošću u srcu. Svaka godina donese nam uspone i padove, pobjede i poraze, radost i tugu, zdravlje i bolest, partnerstvo i samost, rođenje i smrt, strah i hrabrost… i još dugo bih mogao nabrajati različite “parove” polarnosti između plusa i minusa među kojima se krećemo.

Ponekad sastavimo bezbroj planova za dolazeću godinu i uz sve manifestacijske tehnike koje poznajemo i radimo ih, svejedno se neki ili možda čak svi od tih planova pretvore u prašinu ili se ne obistine kako smo mi željeli. Ili za novu godinu baš i nemamo neke posebne planove i želje, a svejedno dođe sve ono što smo tiho, a duboko u srcu željeli. Možda zato što se nismo potpuno držali nekih planova i prepustili smo se spontanosti i dječjoj zaigranosti i znali smo osluhnuti svojim unutarnjim impulsima i kretanju duše.

Mnogi na kraju stare godine i na početku nove napišu “novogodišnje zavjete i obećanja”. Oni se mnogo puta, nakon početnog oduševljenja, nekako izgube u svakodnevnoj rutini. I umjesto da bi probali nove stvari, bavili se novim izazovima, upoznavali nove ljude, ostajemo u “poznatom” i u “zoni ugođaja.” Možda se bojimo, možda nemamo vremena ili smo zauzeti nečim drugim što je u onom trenutku važnije. Sreću, zdravlje, ljubav želimo svi, bez obzira nato kakav je naš društveno-ekonomski status.

Ako bih želio istaknuti što želim u godini 2023. sebi, svim drugim ljudima, ne samo čitateljicama i čitateljima bloga, bilo bi to da u godini 2023. budemo više dječje razigrani, više spontani, da manje planiramo i više djelujemo, manje se ljutimo i više se grlimo. Prije svega, vjerujmo svojoj unutarnjoj mudrosti, intuiciji i osjećajima. Kada se prepustimo i imamo povjerenja u život, tada se često događaju najveća čuda i dođu do nas najveći darovi. Sačuvajmo suosjećanje, ljudskost, zdravu seljačku pamet i djelujmo tako da će time što mi radimo pridobiti nešto i svi oko nas. Ponudimo ljudima ruku kada je budu trebali i poticajne riječi kada za njih zamole. Neka dolazeća godina bude ona koja će svima nama donijeti više hrabrosti, više suosjećanja, ljubavi, spontanosti i razigranosti. 🙂

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...