nacin-manifestacije

Svatko ima svoj način manifestacije

Na području osobnog i duhovnog rasta, naročito u posljednje vrijeme, vlada pravi kaos. Različiti učitelji, govornici, autori, predavači… zagovaraju različite načine manifestacije. Istina je da nitko – uključujući i mene – ne zna 100 % što je u njegovom primjeru djelovalo da je obistinio određenu stvar u životu.

I zašto ne? Iz jednostavnog razloga jer nitko ne zna što se događalo u njegovoj podsvijesti u vrijeme njegove uspješne manifestacije. Jasno je slijedeće – ako imamo prečišćene određene uzorke podsvijesti koji se tiču našeg zdravlja, financija, novca, uspjeha, odnosa… – stvari se u našem životu manifestiraju brzo i lako. Ako tome nije tako i moramo se jako truditi i uz veliki napor još uvijek stojimo na mjestu, razlog je upravo u našim podsvjesnim uzorcima. A njih imamo svi – takve ili drukčije.

U mnoštvu različitih pristupa manifestaciji, prosječan je čovjek često u dilemi, ne zna koji postupak odabrati, kojim putem ići, što učiniti. Svugdje tražimo odgovore, ali ih ne nalazimo odnosno ne nalazimo dovoljno zadovoljavajućih koji bi nas pokrenuli naprijed na našem putu. Premalo je samo sanjariti, premalo je samo vizualizirati, premalo je samo afirmirati… potrebno je nešto više – ključ se skriva u nama samima.

Temelj bilo koje manifestacije u životu (pustimo »tehniku« koju smo koristili) je vjerovanje u sebe samoga i svoj magnetizam. Mogu upotrijebiti i druge riječi: čovječe, voli sebe samoga i vjeruj si. To je osnova, to je temelj na kojem se izgrađuje sve ostalo. Ako vjerujemo u sebe (i to ne samo svjesno nego podsvjesno kada su naša svijest i podsvijest jednake u tom vjerovanju), sposobni smo obistiniti mnogo »čuda«.

Ništa nije »tamo vani« i »tamo gore«, sve je »tamo unutra«, u srcu, u podsvijesti, u našem osjećaju u smislu koliko »vrijedim« i koliko »ne vrijedim«. Sve je u našoj vibraciji, osobnom magnetizmu i na tom putu života svi smo samo putnici, istraživači, učenici, učitelji… tražimo i istražujemo, koji pristup ili način će nas odvesti odavde, gdje smo sada, do tamo, gdje želimo biti.

Neki koriste tehnike i načine koji su »kao« u suprotnosti sa zakonom privlačnosti, ali za njih djeluju, funkcioniraju i donose im uspjeh. Zašto – možda ni sami ne znaju, ali u životu im neke stvari jednostavno uspijevaju, možda upravo zato što su u svom »nesvjesnom« jednostavno programirani i prečišćeni za svoj uspjeh.

Naravno, osjećaji, ljubav, spolna energija važni su elementi svakog uspjeha. Ipak, od rane mladosti učili su nas zanijekati svoje osjećaje, ne pokazivati ljubav i zanijekati svoju seksualnu energiju. I što naučimo kao djeca, znamo kao odrasli. Pogledajmo svoje obiteljske uzorke (ne samo oca i majku, već se vratimo daleko u prošlost) i uvjerit ćemo se, da se određeni događaji“ponavljaju“ iz generacije u generaciju. I tada netko konačno »pročisti« i razgradi sve te uzorke koji se odražavaju u njegovom životu…

»Biti čist« znači imati pročišćene sve te podsvjesne uzorke koji se odnose na naše osjećaje, ljubav i spolnost, a sve to dovodi do uspješne manifestacije. Još prije nego što sam potanko upoznao zakone života, privlačnosti i manifestacije, imao sam neki osobni pristup koji mi je praktično uvijek donosio rezultate- jer sam vjerovao i imao onaj veseli dječji i radoznali pristup bez „što ako ne uspije“. Jednostavno sam vjerovao da će se određena stvar dogoditi, iako nisam znao, kako će se dogoditi, ali se dogodilo.

Kada me netko u vrijeme srednje škole pitao na kojem ću fakultetu studirati, uvijek sam imao odgovor »Studirat ću na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani.« Nisam afirmirao kao što je danas popularno „Ja studiram na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani“. Jednostavno, vidio sam sebe tamo, osjetiio to u svom srcu i to se dogodilo.

I slijedeći primjer je iz mog vremena studija, kada sam ljudima govorio: »Na faksu ću imati jednu desetku.« Govorio sam svakome, tko je želio slušati:“Na faksu ću imati jednu desetku.“ Nisam znao gdje, kada i kako će doći, ali došla je. Nisam si vizualizirao, kako imam desetku, nisam si predstavljao u svojim mislima kako odlazim profesoru da mi u indeks upiše tu desetku. Ništa od toga. Samo unutarnje znanje „Na faksu ću imati jednu desetku“: Točka. Amen.

Bilo je još mnogo sličnih primjera u mom životu i zanimljivo je da su se manifestirali u vrijeme kada još nisam bio »napunjen« s različitim »new age« knjigama. To je bilo bez ploče vizije, bez vizualizacije, bez pisanja u prvom licu jednine, u sadašnjem vremenu i čitanju te govorenju afirmacija navečer prije spavanja i ujutro nakon dizanja. Istina, vizualizacija mi je već mnogo puta pomogla u ostvarivanju mojih ciljeva i želja. Da, pomogla mije, ali u primjerima koje sam naveo, ništa nisam vizualizirao, bar ne svjesno.

Svatko od nas ima svoj način manifestacije i ako vam određena stvar u životu koristi i s njom ste uspješni – slijedite taj put. Jednom sam pročitao priču o igraču golfa koji je sam sebi, bez da bi imao neko posebno znanje »kako pravilno držati palicu i udariti«, uspio postići 72 udarca. Nakon toga u njegovom se životu pojavio učitelj golfa koji mu je rekao da bi postizao bolje rezultate ako bi znao »pravilno držati i udarati palicom za golf.« Taj talent otišao je u školu golfa i nikada više nije se približio svome prijašnjem rezultatu.

I nauk priče: nitko ne zna što je najbolje za vas, samo vi sami.Najbolji način manifestacije je onaj koji vama pomaže i u kojeg vi 100 % vjerujete. Iako bude posvađan sa svakom logikom, a kod vas djeluje, držite ga se. To što za vas djeluje, ne popravljajte već upotrebljavajte to dalje jer je to najbolji način koji vas može odvesti od tu do tam. 🙂

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...