super-joga-mozga

Super joga mozga

Super joga mozga je znanstveno priznata metoda koja će vam pomoći ojačati djelovanje vašeg mozga i povećati bistroumnost i jasnost. Jednostavna je tehnika, koju je razvio Veliki Majstor Choa Kok Sui. Povećava intelektualne sposobnosti i jako poboljšava pamćenje i koncentraciju.

Izvođenje temelji na principima suptilne energije i akupunkture uha. U osnovi, super joga mozga dozvoljava energiji iz vaših donjih čakri – odnosno energetskih centara – pomicanje gore do čela i krunske čakre. Kad se to dogodi, ta se energija preoblikuje u suptilnu energiju, koju mozak koristi za bolje vršenje svojih vlastitih funkcija.

Jednostavni pokreti, koje ćete naučiti, prikazani su na skici: radi se o poboljšanju funkcije mozga stimulacijom akupresurnih točaka na ušnoj resi.

Slijede neke koristi super joge mozga:

 1. Jača i potiče djelovanje mozga s istovremenom usklađenošću alfa moždanih valova.
 2. Smanjuje psihološki stres i omogućava psihološku stabilnost.
 3. Posljedica toga je viša inteligencija i stvaralaštvo.
 4. To potiče osnovne moždane funkcije.

Najbolje od svega je da se super jogu mozga može vrlo lako naučiti i da je dovoljno, da se izvodi samo tri minute dnevno. (Napomena: radi se o vrlo jednostavnoj vježbi ali molim da zapamtite: izvodite ju na vlastitu odgovornost).

Alzheimerovi bolesnici, stariji ljudi koji pate od gubitka pamćenja i djeca u školama među onima su, koji tvrde, da im je izvođenje super joge mozga popravilo djelovanje mozga.

Možete pogledati i novi isječak iz CBS News, gdje o super jogi mozga raspravljaju liječnici, koji su ovu jogu preporučili svojim bolesnicima i učitelji, koji su vodili tečajeve super joge mozga za svoje studente svaki dan prije početka nastave.

Kako izvoditi super jogu mozga: upute po koracima

Bilo bi idealno, ako bi vježbali ujutro. Izvodite slijedećih sedam koraka:

 1. Odstranite sav nakit i stojte uspravno.
 2. Jezik je na vrhu usne šupljine, točno iza zuba (kao da želite reći „la“). Tako neka bude cijelo vrijeme vježbe.
 3. Lijevom rukom dohvatite desnu ušnu resu. Palac mora biti sprijeda.
 4. Sada desnom rukom dohvatite lijevu ušnu resu. Palac mora opet biti sprijeda. U ovom položaju nježno pritišćite obje ušne rese istovremeno. Važno je, da je vaša lijeva ruka na prsima i prekrivena desnom rukom.
 5. Udahnite kroz nos i polako se spuštajte u čučanj.
 6. Zadržite zrak i napravite izdah tek onda, kada se počnete dizati u stojeći položaj.
 7. Ponovite 15 do 21 čučanj. Zapamtite, da morate držati ušne rese in imati jezik na vrhu usne šupljine cijelo vrijeme vježbanja.

Kako izgleda vježba možete pogledati u video prilogu. Ako želite više informacija možete pogledati knjigu SuperBrain Yoga. V videu je i mala pogreška, kada žena govori o tome kada udahnuti i izdahnuti. Ispravne upute iz teksta su: udahnete, kad se spuštate u čučanj i izdahnete, kada se dižete.

Vir: Internet (http://abundance-blog.marelisa-online.com)

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...