tvoja-oprema

Što radiš sa svojom opremom?

Danas sam razmišljao o životu i njegovim tajnama, o zakonitostima Svemira i prije svega i “opremi” koju svaki od nas dobiva od Stvaraoca kada dođe na ovaj svijet. Istina, u ovu dimenziju življenja dolazimo bez bilo kakvih materijalnih dobara, bez odječe, bez cipela… Gdje se onda napravi “razlika” da je netko uspješan, a drugi nije? Zašto je netko “vječiti talent” ili “neiskorišteni potencijal”, a opet netko drugi uspije s manje talenta i manje sposobnosti?

Uspjeh u životu je relativan jer ga svaki pojedinac oblikuje drukčije i vidi ga iz svog zornog kuta, iz svoje perspektive. Neću se baviti time što znači uspjeh već s time što stvara „razliku“ u životu između osoba A i B.

Neville Goddard je davno vrlo lijepo rekao: “Budete li tražili opravdanje za vaš neuspjeh, uvijek ćete ih naći jer uvijek nađete ono što tražite. Ako tražite izgovor za neuspjeh, naći ćete ga u zvijezdama, brojkama, šalici kave … skoro bilo gdje.”

Ako misliš da nisi rođen pod sretnom zvijezdom, tada je to tvoja istina i Svemir će se odazivati u skladu s tim. Ako misliš da nemaš pravih brojeva u datumu rođenja ili imenu – i to je u redu, tvoje uvjerenje će se odraziti u životu. Možeš gatati iz kave i opet ćeš naći isto – uvjerenje koje kontrolira tvoj život.

Gdje je onda ta razlika? Odgovor je jednostavan – u čovjeku samome, u njegovom umu, u njegovom srcu … i naravno u njegovim uvjerenjima. Ne radi se o karmi, nesretnim zvijezdama, pogrešnim brojevima i sličnim stvarima. Radi se o tome kako je čovjek svjesno ili podsvjesno uvjeren u sebe, kako vidi sebe, što misli da zaslužuje ili ne zaslužuje.

Ponekad vidim da neki Slovenci iznimno “uzdižu” sve što je strano. I onda ti netko kaže: “Znaš, iz Amerike je došao moj mentor, moj guru. O, kako je to divan čovjek, moraš ga upoznati. Stvarno je super i ekstra, zvijezda među zvijezdama. Kralj svih kraljeva … itd … itd.” A onda ga pitam. “A tko si ti? Zašto sebe tako ponižavaš? Zašto misliš da si manje vrijedan od onog “super uspješnog” Amerikanca, Engleza, Francuza ili što li je već po narodnosti?”

Wallace D. Wattles u prvom redu rezimea svoje knjige Znanost bogaćenja kaže ovako: “Postoji misleća pratvar iz koje su nastale sve tvari i s kojom su u njenom izvornom stanju natopljeni i ispunjeni svi međuprostori svemira.” To znači da smo s obzirom na malo prije spomenutu misao Wattlesa i ti i ja stvoreni iz iste originalne pratvari i među nama nema razlike u “kvaliteti izrade” i nema razlike tko je bolji ili manje vrijedan. S božje perspektive jednakovrijedni smo, samo um odnosno ego (ali ne jogurt, da se razumijemo) učini onu razliku “O, moj Bože, kako… je ta … osoba… diiiivnaaaa.”

Divne su obje osobe s tom razlikom da je taj Amerikanac ili Englez vrlo dobro svjestan toga i djeluje na određen način koji mu je u životu donio uspjeh. Ima pravo i zdravo mišljenje o sebi i dobro samopoštovanje iako bi ga novodobni “dušebrižnik” mogao označiti kao egoista.

Ako smo ti i ja stvoreni od iste izvorne pratvari, oboje imamo pravo na najbolje od najboljeg od Svemira koji će nam to dostaviti. A svemir će nam poslati upravo ono što mi svjesno ili podsvjesno mislimo da zaslužujemo. Stvaralaštvo uvijek funkcionira u skladu s našim (pod)svjesnim uvjerenjima.

Jednostavno: kada se rodimo, dođemo na ovaj svijet s jednakom opremom (gledaj donju pjesmu). Došlo je vrijeme da tu Božju opremu počnemo upotrebljavati u cijeloj potpunosti. Ta Božja oprema je moć tvoje imaginacijeiskrenost tvog srca iživljenje po uvjerenjima Najvišeg. Tu započinju uspjeh, ljubav, zdravlje, sreća … sve je u tebi … i počni to upotrebljavati – sada.

Edgar A. Guest: OPREMA

Ustanovili ste da imate sve što imaju najveći ljudi,
Dvije ruke, dva dlana, dvije noge, dva oka
I mozak kojeg upotrebljavate ako ste pametni.
S tom opremom svi su krenuli iz dna i rekli:”Uspjet će mi!”

Pogledajte ih, mudre i velike, jedu iz običnih tanjura, upotrebljavaju
Slične vilice i noževe, sa sličnim vezicama vezuju cipele.
Svijet kaže da su hrabri i pametni, ali i vi imate sve to
Što su oni imali kad su bili na početku.

S opremom koju imaš, možeš postići cilj koji si odabrao.
Imaš ruke, noge i mozak.
Ljudi koji su uspjeli, nisu imali na početku baš ništa više.

Ti si prepreka samome sebi, ti sam moraš izboriti mjesto,
Znati moraš gdje ideš, koliko ćeš učiti, znati moraš istinu.
Bog ti je dao opremu za život, ali izbor što želiš biti, prepustio je tebi.

Hrabrost mora doći iz unutrašnjosti, čovjek mora željeti pobjedu.
Rođeni ste sa svime što su imali i veliki,
Svi započinjemo život s istom opremom.
Zauzmite svoje mjesto i recite: “Uspjet će mi!”

Želim ti obilje uspjeha na putu promjene tvojih uvjerenja i obilje svega dobroga!

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...