sreca-u-ljubavi

Što je za mene sreća u ljubavi?

Na seminaru Srčane retorike kojeg sam ožujku vodio u Ljubljani, učesnici su mi za improvizirani govor namijenili iznimno zanimljivu temu: “Što tebi znači sreća u ljubavi?” Snimak mog govora koji je trajao dobre tri minute na žalost nemam i stoga sam odlučio da ga, u malo raširenom obliku, predstavim na blogu. Nisam uvjeren da će sadržaj biti posve isti kao na seminaru, ali u svakom slučaju bit će ovo više nego zanimljivo čitanje. 🙂

Bez obzira nato jesmo ili sami ili u vezi, sreću u ljubavi želimo svi, iako je također potpuna istina da ju svatko od nas zamišlja na svoj način. I – što je za mene sreća u ljubavi?

Sreća u ljubavi je to da imam uz sebe osobu koja je sa mnom u danima sunca, a i u danima kiše. Osobu koja je uz mene u trenucima sreće i isto tako u trenucima žalosti. Osobu s kojom se smijem i plačem jer mogu biti u njenom društvu to, što stvarno jesam: pristan, bez pretvaranja, bez maski, bez igranja, bez osuđivanja. Kada sam s osobom koje razumije moje poteškoće sa sluhom i nije joj suvišno još jedanput, dvaput ili čak triput ponoviti ono što nisam dobro čuo ili pravilno razumio.

Sreća u ljubavi znači mi da sam zajedno s osobom koja gleda u istom smjeru kao što gledam ja. Da imamo slična, ali ne ista uvjerenja. Da imamo sličan, ali ne isti pogled na svijet i da oboje upotrebljavamo zdravu seljačku pamet i razumijemo da ništa u svijetu nije kao što s čini i kako nas uče.

Sreća u ljubavi za mene je i ples u dvoje kada se prepustimo pokretima i ritmu glazbe, kada si jednostavno dozvolimo BITI, bez suvišnih riječi i kada srdačan pogled i osjećajan dodir kažu više od tisuću riječi. Kada smo jednostavno prisutni u ovom trenutku i kada vrijeme za nas stane i kada se minute u trenu pretvore u sate i dane i tjedne.

Sreća u ljubavi je i uživanje je gledanju zalaska sunca, mjeseca i zvijezda. Kao i šetanje uz obalu kako sam napisao u pjesmama S tobom gledam zvijezde i Everything I want to do, koje možeš pročitati ovdje.

sreca-u-ljubavi-1

Sreća u ljubavi je i zaigranost, strast, spolnost, kada se strasno predajemo jedan drugome, bez kočnica i kada ljubavni zagrljaji i nježni dodiri probude najdublju požudu i cijeli naš spolni odnos postane ples energija.

Sreća u ljubavi su i dugi i duboki razgovori, koji se oduže duboko u noć, o tematikama koje zanimaju nas oboje. Tako možemo jedan od drugoga mnogo toga naučiti i upoznajemo se na nivou s druge strane vremena i prostora.

Sreća u ljubavi ne mjeri se u novcima, već u tome koliko je u odnosu ljubavi, osjećaja, svjetlucanja, zaigranosti, slatkog peckanja, suosjećajnosti i koliko smo jedan drugome u pomoć i oslonac i istinski čovjek čovjeku čovjek – ne samo na riječima, već i u djelima.

Sreća u ljubavi su zajedničko provedeni trenuci u šetnjama prirodom, odlaskom u planine, plivanju u jezeru ili moru, sunčanju i ležanju na obali… naravno bez suvišnih digitalnih smetnji jer sreća u ljubavi nisu objave na Instagramu ili Facebooku, već trenuci istinske prisutnosti s voljenom osobom ovdje i sada, iz oči u oči, od srca do srca. Sve što je istinski važno u našim životima, ljubav je i ljubavna energija koju tada žarimo.

I za kraj… nadam se iz srca i želim da se sve što sam napisao uskoro obistini i da sreća u ljubavi postane stvarnost – ne samo u zapisu na blogu, već i u mom životu. 🙂

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...