slucajnosti-smjer

Sinhronosti i slučajnosti, koje nas usmjeravaju

Da li ste nekada lupom pogledali vaš život i slučajnosti, koje su vas dovele do mjesta, na kojem se sada nalazite? Jeste li prepoznali određene poruke, koje su vam donijeli ljudi, koje ste sretali? Da li ste se nekada, u određenoj situaciji, pitali: »Što to znači? Kakvo značenje ima ovaj događaj? Zašto sam sreo ovu osobu? Što mi želi poručiti?«

Stanimo za trenutak. Pomislimo na neki događaj, koji nam je ostao u sjećanju. Možda je to »slučajan« susret sa starim prijateljem, kojeg već jako dugo nismo vidjeli ili pak trenutak, kada smo upoznali novu osobu, životnog suputnika ili poslovnog partnera.

Ako dobro promislite, ustanovit ćete, da ti susreti ni izdaleka nisu bili »slučajni«, već da je vas i u osobu vodila neka viša inteligencija. ako mi bolje promislili, zaključili bi, da su se sigurno pred tim susretom počele događati sinhronosti, koje su nas dovele do nje.

U prvoj spoznaji Celestinskog proročanstva piše da što više zapažamo u svom životu važne slučajnosti, više nam ih se događa, samo ih moramo osvijestiti. Tajnovite i iznenađujuće slučajnosti nas namjerno vode po putovima života, više nego si usuđujemo misliti.

Do radosti i sreće, koju tražimo u životu, mogu nas lagano, bez napora voditi »slučajnosti«, snovi, neočekivani nagovještaji i slutnje, kao i različiti ljudi, koje susrećemo. Ako sam pomislim na sve »slučajnosti«, koje su mi se događale u proteklim godinama i još uvijek mi se događaju, počinjem duboko u sebi biti svjestan, da je u životu, bez obzira na to, sto se dogodi, sve dobro i poželjno i da se sve u pravom trenu postavlja na pravo mjesto.

Sve, čemu poklanjamo pažnju, razviti će se i raširiti. Budimo pažljivi, kada osjetimo želju, da bi razgovarali s osobom, koja bi nam mogla pomoći u rješavanju trenutačnih poteškoća. Kuda usmjeravamo svoju pozornost? Što smo danas zapazili? Namjera je ta, koja nas vodi do promjene. Mogli bi reći i ovako: pozornost je ona snaga, koja aktivira polje energije, dok je namjera ona, koja aktivira polje informacije.

U duhovnom svijetu svi smo međusobno povezani, iako u materijalnom svijetu te veze nisu uvijek vidljive. Time, da određenoj stvari dajemo pozornost, stvaramo energiju, a s namjerom tu energiju oblikujemo. Pozornost i namjera jesu osnovni alat svakoga, tko želi bolje upoznati duhovni svijet i promijeniti svoju materijalnu pojavnost.

Svemir se odaziva na našu svijest i očekivanja i stvara »slučajne« prilike, koje nas pokreću naprijed. Čini se, da se slučajnosti događaju upravo tada, kada ih najviše trebamo. Počnimo biti svjesni saznanja, da ima naš život namjeru i da se sve događa s određenim razlogom. U svakom životnom događaju krije se neko značenje, počnimo ga tražiti, pitajmo se što nam ono donosi, kakvo ima značenje i odgovori će uskoro slijediti.

Namjena slijedeće vježbe odnosno pitanja je, da ćete sami za sebe prepoznati »slučajnosti« i osvijestiti njihov utjecaj na vaš život. Dok pridajemo pozornost proteklim događajima, potičemo namjeru, da nam »svemir« donese još više »slučajnosti«.

  1. Da li su vam se događale prilikom useljenja u stan ali kuću, gdje sada živite, neke posebne »slučajnosti« ili nešto slično (značajni kućni brojevi, s potpisom ugovora nije išlo sve glatko, sreli ste susjede, koji su imali informacije o vama)?
  2. Kako ste dobili sadašnje zaposlenje? Kakvi su bili prvi utisci o radnom mjestu i poduzeću? Jeste li možda zapazili neke »znakove«, koji su vam nagovještavali kasnije događaje?
  3. Kakav je bio prvi susret s osobom, s kojom ste imali ili imate najvažniji odnos … Što vas je vuklo, da ste tada bili tamo? Kakvi su bili prvi utisci o njoj? Jesu li bili pravi? Da li ste zapazili neke posebne znakove (snove, odgađanje, zbrku) poslije susreta?

Pažljivo pratite sebe i ljude oko sebe kao i situacije, koje vam život donosi. Iz svih tih znakova možemo mnogo naučiti, upoznati i prepoznati, samo trebamo otvoriti oči i uši, a s druge strane potrebno je znati i osluškivati sebi i svom unutarnjem vodstvu. Na taj način će se početi mnoge želje u našem životu »čarobno« spontano ostvarivati.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...