put-u-slobodu

Put u slobodu

Naš put u slobodu, u situaciji u kojoj se nalazimo već više od godinu dana, počinje s jednostavnim NE svemu što ne podupire slobodu, prava, istinu, zdravlje, ljubav, poštovanje, druženje i suosjećanje.

Svojim postupcima, pošto smo još uvijek dosta “ovisni” od “Big Tech” poduzeća, dajemo njima još uvijek veliku moć za njihovu kontrolu nad nama. “Duboka država” i brojne institucije koje su povezane s njenim djelovanjem posjeduju različita visokotehnološka poduzeća. O “dubokoj državi” u ovome članku neću pisati. Svatko tko ima bar malo istražitelja u sebi, može o tome potražiti na internetu.

Da svijet nije ono što mislimo da jeste, prije nekog vremena pisao sam u jednoj od mojih blog objava. Ako bi se svaki čovjek pitao slijedeće: “Da li ovaj proizvod koji sam kupio, podupire slobodu, istinu i pravdu?” mnogo bi se promijenilo i naše potrošačke navike oblikovale bi društvo u koje živimo.

Da objasnim… kod nas doma bili smo više od 40 godina pretplaćeni na tjednik Nedeljski dnevnik. Uvijek je nudio različite odlične priloge istražiteljskih novinara koji su objavljivali i ono što se nije usudio ni jedan drugi časopis. To je bilo u vremenima prije “korone” kada je novinarstvo bilo novinarstvo i novinari su se trudili razotkrivati istinu.

U vrijeme “korone” Nedeljski dnevnik postao je samo još propagandna “truba” za koronu, maske i cjepiva. Tako smo odlučili da Nedeljski dnevnik odjavimo bar za toliko vremena dok novinari budu objavljivali neistine i poluistine o svemu što se sada događa.

Ako bi svaki stanovnik Slovenije (Hrvatske) rekao NE masovnim medijima (časopisi, TV, radio…) koji šire laži, strah i poluistine, tada bi masovni mediji izgubili svoju moć. Bez čitatelja (gledatelja) nema novaca i bez publike nema oglašivača. Svaki masovni medij može opstati samo ako ima svoj krug pratitelja, gledatelja i čitatelja.

Moje istraživanje s pitanjem: “Da li ovaj proizvod ili djelatnost koju sam kupio, podupire slobodu, istinu i pravdu?” raširio sam i na druga područja svog života.

Tako sam otišao s društvene mreže Instagram koja je u vlasništvu Facebooka i ni njega više ne upotrebljavam. Prešao sam na Telegram i MeWe. Na Facebooku do daljnjeg još ostajem, ali na njemu neću ništa oglašavati jer bi tako podupirao Facebook i njegovu cenzuru koju izvodi preko “fact checkera”. Tako na Instagramu kao i na Facebooku u posljednje vrijeme bilo je izbrisanih pravo malo more profila, čak i od poznatih osoba koje su se trudile za slobodu govora i slobodno odlučivanja o cijepljenju.

Dugo godina sam preko Amazona kupovao različite e-knjige jer njihova distribucija bila puno brža i jeftinija nego kod običnih knjiga. Kao što vjerojatno znaš, Amazon je sa svojih servera preko noći izbrisao društvenu mrežu Parler. Osim toga saznao sam da je zabranio i prodaju knjige dr. Thomasa Cowana s naslovom The Contagion Myth (Zarazni mit) jer ta knjiga govori istinu o koroni i o svemu što je povezano s njom. Cenzure ne podupirem i tako sam i Amazonu rekao NE.

I Google izvodi masovnu cenzuru i, pošto ju ne podupirem, Googlovih djelatnosti praktično ne koristim. Iznimka su samo neka oruđa koje upotrebljavam za izradu internetskih stranica. Google tražilicu sam već prije nekoliko godina zamijenio sa StartPage i s Duck Duck Go. Ne koristim više ni Gmaila za e-poštansku komunikaciju. Ako te zanimaju alternative Googlu i ostalim “velikim igračima” pročitaj ovaj moj blog zapis.

Različitih proizvoda multinacionalnih kompanija, kao što su Coca Cola i McDonalds, već godinama ne kupujem. Coca Colu sam posljednji put pio prije više od 20 godina, a isto važi i za hranu u McDonaldsu. Što se tiče McDonaldsa – iznenađen sam koliko je dugih redova još uvijek ispred McDrive, iako kvaliteta hrane iz njihove ponude i nije baš najbolja za naše zdravlje. Više volim dati novac slovenskim ugostiteljima jer znam da ću kod njih dobiti mnogo kvalitetniju i zdraviju hranu i sa svojim odabirom podupirem lokalna poduzeća i ne neku globalnu multinacionalnu kompaniju.

Jednostavno, put u slobodu može započeti s jednostavnim koracima kada svemu što ne podupire našeg zdravlja, blagostanja, istine, pravde, jednostavno kažemo NE. I ako bi dovoljan broj ljudi još prošle godine, u proljeće, rekao NE maskama, NE dezinficijensima, NE socijalnoj distanci, NE karanteni, NE represiji, NE lažljivim liječnicima i političarima bila bi situacija, u kojoj se nalazimo, potpuno drukčija.

Pošto je velika većina šutjela i bojala se “virusa” koji do sada još nije bio izoliran i time dokazan po Kochovim i Riversovim postulatima, nalazimo se tamo gdje jesmo. Što duže govorimo DA ovome čemu bi već odavno trebali reći NE, put u slobodu će svakim danom biti sve teži. A nada u bolje sutra, slobodu i masovno buđenje ostaje.

Ako čitaš ovaj članak, onda se i ti od sada dalje uvijek upitaj: “Da li ovaj proizvod ili djelatnost koju sam kupio podupire slobodu, istinu i pravdu?” i na osnovu odgovora DA ili NE prihvaćaj slijedeće osobne i poslovne odluke. Vremena u kojima živimo, odlična su prilika da se više povežemo lokalno i pokažemo multinacionalnim kompanijama da nismo njihove štitonoše.

Sloboda. Pravda. Istina. Ovaj slogan je opomena, svjetionik i životna filozofija po kojoj bi morali svi zaživjeti ako želimo preživjeti i stvoriti društvo na temeljima istine, zdravlja, suosjećanja i slobode.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...