hooponopono-molitva

Priča o Ho’oponoponu i Bogu

Ovu priču sam dobio putem e-maila. Neka nadahne i vas.

Došao čovjek kod Boga i pita ga Bog – što je bilo, postoji li kakav problem?

– Bože, ništa ne valja u mom životu … ni s čim nisam zadovoljan, možeš li mi molim te nekako pomoći?

– Mogu, naravno … – kaže Bog. Evo sve što trebaš je da po cijele dane ponavljaš: VOLIM TE ili HVALA TI ili jedno i drugo … kako ti odgovara.

– Aha … A koliko često to trebam ponavljati? – pita čovjek.

– Cijelo vrijeme … odgovara Bog.

– Zašto cijelo vrijeme? Zar nije dovoljno recimo samo nekoliko puta na dan? – zabrinuto će čovjek.

– Pa ako hoćeš rezultate nije dovoljno … treba ponavljati cijelo vrijeme… – reče Bog.

– Dobro … – zahvali se čovjek i ode doma.

Nakon par dana intenzivnog ponavljanja preporučenih izjava čovjek se uputi natrag Bogu … pa kad stigne k njemu požali mu se:

– Bože ovo ne djeluje … evo već neko vrijeme ponavljam i ništa se nije desilo … čak mi se čini da je malo gore. Molim te, daj mi nešto drugo … nešto jače, djelotvornije…

– Pa dao sam ti … ovo djeluje trenutno … reče Bog.

– Ma, ne bih ja baš rekao … možda kod drugih … kod mene je očigledno drugačije … jednostavno ne djeluje… – uvjereno će čovjek.

– Dakle, misliš da sam pogriješio? – blago će Bog.

– Joj ne, ne mislim samo bih htio biti siguran da ovo djeluje, da ne govorim bez veze HVALA TI i VOLIM TE po cijeli dan. – opravdava se čovjek.

– Vidiš, dragi moj – mirno će Bog… – cijeli Svemir je satkan od moje ljubavi i nema mjesta gdje je nema, čak i tamo gdje se čini da je nema, tamo je. Samo je malo bolje sakrivena i ti je s VOLIM TE i HVALA TI razotkrivaš. Sve u ovom Svemiru ima svoju vibraciju i kad vibrira ljubavlju i zahvalnošću savršeno vibrira.

Kad na primjer koristiš sapun koji je izradio mrzovoljan čovjek nešto od tog raspoloženja završi i na tvojim rukama i onda ako ti sa takvim rukama zamijesiš kruh nešto od mrzovolje završi i na tom kruhu a na kraju i u želucu tvojih ukućana.

Ali, ako bi ti, prije nego ga upotrijebiš, tom sapunu rekao VOLIM TE i HVALA TI time bi promijenio njegovu strukturu i ona bi postala savršena, a mrzovoljnost bi nestala. Time nisi samo promijenio sapun, nego i sve ono negativno što je moglo proizaći iz posljedica da to nisi učinio. Ponavljanjem VOLIM TE i HVALA TI, ti mijenjaš Svijet, skidaš sa njega sve ono što mu ne pripada.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...