cudesna-tableta-rumyodin

Priča o čudesnoj piluli

Bila je godina 2012. kada je poznata farmaceutska kompanija Cicero Pharmaceutical Solutions razvila i poslala na tržište čudesan lijek pod imenom “Rumyodin”. Ovaj je lijek posebno dobro djelovao na smanjenju straha i prvi put bio je testiran godine 2013. na američkim vojnicima u vrijeme rata u Iraku. Prema izvještaju vojnika, ovaj je lijek imao odličan učinak i vojnici su se lako ispostavljali ekstremnim situacijama, bez da bi osjetili strah.

Ali – prije nego su lijek pustili na tržište, odlučili su da ga testiraju dobrovoljci koji se susreću s takvim ili onakvim strahovima i fobijama. Njihov napredak su svaki dan pomno dokumentirano pratili. Prvu dozu lijeka dobili su, umjesto tablete, kao injekciju i prije toga rekli su im sve o mogućim negativnim učincima.

Nakon toga ispostavili su ih različitim stresnim situacijama i rezultati bili su iznenađujući – skoro svi sudionici ovog istraživanja riješili su se svojih strahova i fobija. Rumyodin dobio je praktičnu potvrdu kod dobrovoljaca i lijek je dobio zeleno svijetlo za prodaju.

Priča koju sam ispričao, istinita je – ljudi su pomoću pilule Rumyodin izgubili strahove i fobije. A sve ostalo je laž. 😉 Bez šale. Farmaceutska kompanija Cicero Pharmaceutical Solutions ne postoji i Rumyodin nema nikakve terapeutske vrijednosti jer je to tableta sa šećerom odnosno placebo.

Derren Brown je u svojoj TV emisiji koju je naslovio sa Fear and Faith, što bi u prijevodu značilo Strah i nada, tako uvjerljivo pričao o koristima Rumyodina da su mu svi dobrovoljci bezuvjetno vjerovali. Ako u imenu lijeka Rumyodin malo izmiješamo slova, dobivamo “Your Mind” što znači “tvoj um”. Jednostavno, dobrovoljci su sami sebe liječili pomoću svog uma i promjene podsvjesnih uvjerenja. Vjerovali su da će im lijek pomoći i pomogao im je.

Ako ne vjeruješ, na YouTube možeš pogledati oba dijela TV emisije s engleskim titlovima. Prvi dio nalazi se ovdje, a drugi ovdje. Želim ti puno užitaka u gledanju ove zanimljive emisije. 🙂

Zašto govorim o toj priči? Iz jednostavnog razloga: praktičnim primjerom želim ti pokazati da ne mora značiti da si nemoćna žrtva svojih strahova, fobija ili još ponekih uvjerenja. Svi mi u sebi imamo beskonačnu moć da možemo promijeniti svoje živote, odnose i zdravlje na bolje! Spomenuta dokumentarna emisija pokazuje još nešto zanimljivo – kako možeš kao liječnik utjecati odnosno sugerirati svojim pacijentima kako će određeni lijek biti učinkovit.

Farmaceutska industrija izbjegava učinak placeba kao vrag križa jer joj je placebo trn u peti. Mnogo se puta pokazalo da ima placebo čak i bolji učinak nego sam lijek. Ako te više zanima o placebu i liječenju ljudskim umom, možeš pročitati knjigu autora Davida R. Hamiltona: KAKO UM LIJEČI TIJELO.

Puno korisnih informacija i istraživanja na temu zdravlja i kako možemo pomoći samome sebi kada se sretnemo s mnogim zdravstvenim izazovima možeš naći u odličnoj knjizi dvaju slovenskih autora Borisa Veneta i Nikole Grubiše: ZDRAVLJE JE U NAMA.

U jednom  blog zapisu pisao sam o značenju pokreta i energije za naše zdravlje i osjećanje i s tobom sam podijelio svoj jutarnji obred, kojeg već neko vrijeme redovito radim. Ako ćeš tom jutarnjem obredu dodati i nekoliko najnovijih spoznaja s područja kvantne medicine i liječenja umom, uvjeren sam da ćeš sam-a doći do boljeg zdravlja.

Ruski akademik dr. Georgij Nikolajevič Sitin, o kojem sam pisao prije nekoliko godina (više pročitaj ovdje) u svojim knjigama (neke su dostupne kod srpskih izdavačkih kuća – primjedba prevoditeljice) piše i tome kako je dobro za svoje zdravlje i osjećaje raditi na stalnom samorazvoju i raditi na sebi. Naime, ono što upotrebljavamo, raste i jača i isto važi i za naše tijelo, mišiće i ostale organe. Ako jačamo svoje tijelo, ne samo tjelesnim vježbanjem nego i misaono uz pomoć posebnih motivacija (tako ih naziva Sitin), učinit ćemo veliko dobro za sebe i svoje zdravlje.

Uz sve ovo ne smijemo zaboraviti još na nešto iznimno važno – na naše osjećaje. Naime, potrebno je znati se čuvstveno uravnotežiti i ostaviti i otpustiti svu kramu iz našeg života. Prošlost odnosno prošla iskušenja mogu nas dugo vremena opterećivati i zadržavati. Uz pomoć tehnike čuvstvene slobode, QE i Ho’oponopona možemo prošlost ostaviti iza sebe i zaživjeti slobodno, radosno i voljeno.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...