unutarnje-putovanje

Osam tjedno unutarnje putovanje

Prije malo manje od četiri tjedna pridružio sam se on-line programu “Spoznaj snagu svoga uma” čiji autor je dr, Joe Dispenza. Pošto je cijeli program preveden na hrvatski jezik i postoji mogućnost i za hrvatske titlove, odlučio sam da se uključim u taj program jer mogu pratiti sve sadržaje i dobro ih razumijem.

Do sada sam pročitao sve knjige koje su prevedene na hrvatski jezik čiji je autor dr. Joe Dispenza (Stvorite novo ja, Placebo ste vi, Ostvari svoje neograničene sposobnosti – kako obični ljudi ostvaruju čudesno) i one koje još nisu prevedene (Evolve Your Brain). Njegove knjige su takve da u njima ima i neku uporabnu vrijednost.

Praktične spoznaje koje dijeli Joe, neprocjenljive su i vrijedi zamisliti se i razmisliti uz njegova djela, knjige, meditacije, audio i video programe. Naime, Joe je čovjek kojemu je, bez obzira na službenu medicinu, uspjelo nešto nemoguće: nakon teške nesreće u triatlonu, uspješno se rehabilitirao i izliječio svoju kičmu.

Jedan od razloga da se uključim u ovaj program bila je i želja za ozdravljenjem nekih svojih podsvjesnih uvjerenja koja imaju svoje korijenje u mom djetinjstvu i ranoj mladosti. Još uvijek su neizliječena iako sam puno radio na sebi.

U životu dođe trenutak kada je potrebno okrenuti se duboko u sebe i napraviti temeljitu unutarnju promjenu. Postoji samo jedan jedini način da postanemo slobodni, izliječeni, sretni, radosni, veseli, voljeni – a to je: počnimo biti svjesni svoje iznimnosti, genijalnosti i čudesnosti.

Kada kažem “biti svjestan”, to znači da smo stvarno svjesni duboko u svome tijelu, srcu i duši, da to nije samo još jedna “pozitivna afirmacija” koju ponavljamo kao mantru, već da to postane naše duboko uvjerenje i istina i na podsvjesnom nivou.

Bili smo pogrešno naučeni i vjerujemo da možemo s materijom mijenjati materiju, ali nažalost to tako ne ide. Jedini način da mijenjamo materiju jeste da nju utječemo s energetskog i duhovnog nivoa. Naime, i materija je u svojoj suštini samo energija.

Opterećujuća prošlost, slaba partnerska iskustva, odbijanje, odnosi bez ljubavi, izazovi na području zdravlja, financijski problemi… Kada pogledamo mikroskopom bilo koji problem ili izazov s kojim se susrećemo, možemo zaključiti da su istinski svi naši problemi “energetski problemi” i da je jedino trajno rješenje to da promijenimo energetski otisak na samom izvoru i da promijenimo staničnu memoriju i podsvjesna uvjerenja.

Ali – osnovno pitanje koje sve muči, glasi: “Što učiniti? Koju tehniku upotrijebiti?” Mogućnosti ima puno, puno: meditacija, tehnike energetske medicine, EFT, Quantum Entrainment, Ljekoviti kodeks, Matrix Energetics… I našla bi se još neka tehnika. Ja sam bio i ostat ću pristalica onih tehnika s kojima si mogu pomoći sam.

Gdje će me odvesti ovo osam tjedno putovanje u moju unutrašnjost, u ovom trenutku još ne znam. Svakako zapažam da se određeni “obrasci” kod mene mijenjaju, da se puno mirnije odazivam na situacije na koje sam nedavno dosta burno reagirao. Kada radiš određenu tehniku ili neki program, treba biti ustrajan jer se rezultati možda neće pokazati odmah, nego nakon nekoliko tjedana ili čak mjeseci.

Jedna sama, čak i jako mala promjena koju zapaziš na sebi, može ti dati snagu i hrabrost da ustraješ. Priznajem da je ponekad stvarno teško raditi vježbe, meditacije ili nešto drugo, kada u materijalnom svijetu ne vidiš neke konkretne psihičke ili fizičke promjene. Ali – time što radiš, stvaraš nove neuronske putove i duboke korjenite promjene… slično kao što raste bambus…

Kada se posije bambusovo sjeme, prve godine ne vidi se nikakva promjena. Ni u drugoj godini ne vidi se ništa. Isto tako je i treće i četvrte godine. Tek u petoj godini proviri iz zemlje mali izdanak, a onda iz tog malenog izdanka u pola godine poraste oko 30 metara visoka biljka.

Ako i ti odlaziš na put osobne promjene, radiš određene vježbe i tehnike i usprkos tome, uloženoj energiji i vremenu trenutno ne vidiš nikakvu važnu promjenu, sjeti se priče o bambusu, vjeruj i ustraj. Doći će dan kada će se doslovce preko noći sve promijeniti – i tada će tvoji najluđi snovi postati stvarnost. 🙂

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...