ne-cini-kompromise

Nikada ne čini kompromise

neville
Neville Goddard

U jednom od predavanja Nevilla Goddarda pročitao sam: “Tko ti je rekao da putuješ trećom klasom? Jesam li te ja vidio na Barbadosu, čovjeka kao što si ti, kako putuje trećom klasom? Ti si na Barbadosu, i putovao si do tamo prvom klasom.”

Nevilla je njegov prijatelj Abdulah naučio kako je važno ostati vjeran svoji ideji i ne činiti kompromise. Iako Neville nije sasvim vjerovao da je to moguće, njegov prijatelj Abdulah je imao jasnu viziju – Putuješ prvom klasom!

Kako je s tobom? Da li često praviš kompromise? Da li se odlučiš za drugu najbolju mogućnost ili za prvu? Da li imaš uvijek negdje u pozadini “skriveno” neku “rezervu” ako iz bilo kakvog razloga ne uspije plan A? Ili nasuprotno – uvijek znaš, da ćeš postići plan pa tako nemaš nikakve rezerve i ideš na sve ili ništa?

Sjećam se kad sam se upisao na srednju školu. Tada sam imao samo jednu želju u pogledu srednje škole – Srednja ekonomska škola u Radovljici. Sve ostale kolone pustio sam prazne. Nisam imao plana B, išao sam na sve ili ništa.

Priča se ponovila kad sam ispunio prijavnicu za fakultetu. Opet sam ispunio samo prvu opciju – Ekonomski fakultet u Ljubljani, a sve ostale kolone sam pustio prazne. Nije bilo alternative B, ako alternativa A padne u vodu.

Kad tako gledam unatrag shvaćam da sam zapravo nesvjesno koristio Nevillov princip. Slično, napravio je i Julij Cezar, kad je napao Englesku. Sve brodove je spalio i tako je njegovi vojsci ostala samo jedna mogućnost – osvojiti i pobijediti. A tako je i bilo – Cezar je pobijedio.

Dakle, kad si nešto zaista želiš i to zaista osjetiš te za tu želju, doslovno “goriš” i živiš kao da je to već istina – to je tvoja istina, koja je u procesu manifestacije. Ne budi zadovoljan s manje! Zaslužuješ više! Zaslužuješ najbolje od najboljeg i od ove vizije ne makni se ni milimetar i ne čini kompromis, bez obzira na to što ti kažu prijatelji, partner, kolegi ili obitelj.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...