misli-biljeznica-inspiracija

Misli iz moje bilježnice – 2. dio

Prije više od dvije godine već sam počeo objavljivati neke mudre misli i inspiracije na koje sam naišao prilikom čitanja moje bilježnice u koju zapisujem i spisak zahvalnosti.

Danas me opet “spopalo” da pročeprkam po mojoj bilježnici. Našao sam mnogo zanimljivih zapisa i nekoliko ih navodim u nastavku…

O tome da je potrebno slijediti svoj put, okrenuti se u sebe i ne biti “kopija”, bilo je napisano mnogo toga i uvjeren sam da će ti se svidjeti slijedeće misli Vadima Zelanda:

“Blago možeš naći ako zaobiđeš uhodane putove kojima hoda većina i pratiš svoj put.”
“Prestani traženjem odgovora na svoja pitanja u tuđim knjigama.”

Ne sjećam se da li je slijedeća misao moja ili sam to negdje pročitao, ali jako je dobra.

“Smisao života nije u tome da smo ‘jebeno ljubazni’ nego da smo ‘jebeno iskreni’.”

Više ili manje svi razmišljamo o “morao bi…” stvarima i jedna misao na tu temu glasi: “U životu imamo najviše problema (poteškoća, bolova) zbog ‘morao bi’…” Zna biti jako bolno kada je okreneš prema svojoj prošlosti i razmišljaš u smislu “tada bi morao učiniti to i to…”

Ali – takvo razmišljanje nije produktivno i u naš život donosi dodatni (nepotreban) stres. Ne oplakujmo prošlost. Ono što je bilo, bilo je. Možemo dubiti na glavi, hodati trepavicama, ali što se desilo, ne možemo promijeniti.

Ne smiješ zaboraviti ni na radost i neka te nato opominje slijedeća misao: “Slijedi ono što te u životu raduje.” Ako radiš stvari koje te raduju, tada se tvoja vibracija podiže, energija teče i raste stvaralački naboj.

Odnosi su uvijek “na tapetu” i jedno pitanje zasigurno pomaže kod odluke treba li nastaviti neki odnos (partnerski, poslovni, ljubavni…) ili ne: “Što je zajednička točka našeg odnosa?” Iskren odgovor na ovo pitanje može ti mnogo toga razjasniti i pojasniti.

Našao sam još jedno pitanje na tu temu: “Je li je ta osoba doprinos mome životu i bivanju?” što to znači? Jednostavno: hoće li upoznavanje te osobe uzročiti protok energije, hoćemo li na zajedničkom putu oboje rasti? Naime – ako imaš osjećaj da energija u nekome odnosu odlazi, to nije OK ni za tebe ni za tu osobu.

Slijedeća misao odnosi se na zdravlje i kaže: “Sreća je lijek!” Ovo je apsolutna istina jer kada smo unutarnje sretni bez obzira na sve situacije u našem životu, naše je zdravlje mnogo bolje i imamo više energije.

Na osobnom, duhovnom i na poslovnom putu nailazimo na brojne prepreke, smetnje, okuke… i tada kada sve ide “kao podmazano”, dobro je postaviti si slijedeća pitanja:

1. Koliko NE-a sam spreman primiti?
2. Koliko vremena sam spreman ustrajati?

I slijedeća misao navezuje se na ono malo prije: “Nikada ne odustaj u svom stvaralaštvu.”

Za zaključak još dvije osobne misli koje su zapisane u mojoj bilježnici i malo su provokativne i sigurno će mnoge “probuditi”.

“Moje najveće žaljenje do sada? Da nisam bio dovoljno hrabar i stvaralački koliko bi mogao biti. Zbog toga ne čekaj. Učini nešto. Stvaraj. Budi. Ovdje i sada.”

“Od svih ‘hokus – pokus’, ‘bohu – wahu’, ‘čiribu – čiriba’ novodobnih „healing“ metoda, još uvijek je najučinkovitija ona najjednostavnija – metoda olovka i bilježnica.”

Srdačno se nadam da te neka od ovih misli inspirirala, dala ti misliti i da te iz stanja pasivnosti pokrenula u stanje aktivnosti, stvaralaštva i pokreta.

Želim ti radosne dane pune ljubavi i zahvalnosti! 🙂

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...