crvena-koverta-manifestacija

Manifestiranje s crvenim kovertom

Ideju za današnji članak dobio sam od prijateljice koja je sva oduševljena pričala o svojim uspjesima sa manifestacijom svojih srčanih želja. Prije par godina tražila je zaposlenje i već tada me je molila za savjet kako do traženog posla.

U to vrijeme sam joj savjetovao neka na list papira napiše kakav posao želi. Objasnio sam joj neka u tom opisu bude što preciznija, neka piše u sadašnje vrijeme i što više doživljeno, osjećajno, istinito – kao da je željeni posao već njezin. Savjet je djelovao i željeni posao uskoro je dobila. Vježbu je »ponovila« i za druge stvari i uvijek je funkcionirala. Prijateljica mi je rekla, da je svako takvo pismo srčanih želja stavila u crveni koverat i ostavila da Svemir napravi odnosno ispuni želju.

Ako bolje pogledamo, moja prijateljica išla je kroz sve faze manifestacije. Prvo je napisala što želi, opisala svoju želju u sadašnjem vremenu, kao da to već ima. I to je prva faza da naučimo moliti odnosno definirati što uopće želimo. Prijateljica nije ništa molila u smislu: Bože, Svemiru, molim, molim, daj mi taj posao, hitno mi je potreban … već sasvim suprotno – kao da taj posao već ima.

Slijedeća faza je da naučimo stvari pustiti »na miru«. Znači – crveni koverat otišao je u ladicu i tamo ostao. Tek je povremeno, kada je osjetila potrebu, taj crveni koverat otvorila, ponovo pročitala svoje srčane želje i zatim zatvorila koverat i stavila ga na uobičajeno mjesto. Tako je dozvolila da stvari teku svojim putem, oslobodila je energiju i nije bila zagrčena u smislu: »Moram, moram … dobiti taj posao.«

Svaki »moram« udaljava nas od onog što želimo. Umjesto korak naprijed prema željenome, učinimo dva koraka unazad. Ne govorimo si da »moramo» nešto dobiti/imati – neka radije prolazi sve skupa jednostavno, igrivo, puno životne radosti. Kao maleno dijete prepuštajmo se vjerovanju i dajmo Svemiru neka učini stvari za nas. I Bob Proctor u svojoj knjizi »Rođeni u obilju« kaže slično – Dozvoli Višoj sili da učini do kraja.

I prijateljica je dozvolila Višoj sili da učini do kraja. Slično, prepuštanje učimo i na mojoj radionici Ho’oponopono s razlikom da tamo ništa ne manifestiramo, nego čistimo podsvijesne uzorke, opuštamo strahove, sumnje i nevjeru Božanstvu i nakon toga se stvari same počinju raspletati i razrješavati. Ništa nije tamo negdje vani, kako kažemo na toj radionici, već je sve unutar nas.

Zadnja, treća faza koju je učinila moja prijateljica je ta da je slijedila inspiraciji, da je poslala ponude tu i tamo, da je zvala na određena mjesta i da je, naravno, bila otvorena za nove mogućnosti i prilike glede zapošljavanja. To znači da je bila spremna prihvatiti posao i iz neočekivanih izvora. Ako ne slijedimo inspiraciji i nemamo otvorene ruke za primanje, ne mogu stvari doći do nas.

Ista prijateljica je prije mjesec dana opet izrazila želju, da bi tražila novi posao i kontaktirala me zbog toga. I opet sam joj dao isti savjet – zapiši, što točno želiš. Navodim moju kratku  e-poruku, koju sam joj poslao: »Na list papira napiši, kakav posao točno želiš, osjeti se u tom poslu i on će doći sam od sebe.«

Prije četiri dana dobio sam od nje SMS pun oduševljenja. Njezino manifestiranje s crvenim kovertom stvarno djeluje i da je željeni posao došao. Odlično, zar ne? I nauk priče? Dozvolimo si da budemo kao mala djeca. Možda je važna boja koverta, možda nije nije. Najvažnije od svega je da si dozvolimo osjetiti željeno, da je već sve ostvareno i da sa druge strane znamo stvari »prepustiti« i sve predati Višoj sili.

Sveti Nikolaj je izza nas, isto važi i za Djeda Božičnjaka i u ovoj godini ostaje samo još jedan »starčić« – stari dobri Djed Mraz. Budite u preostatku godine kao malo dijete, uzmite prazne listove papira i počnite pisati: »Zahvalan (zahvalna) sam da… Hvala ti, Bože (Svemiru) da si sredio …. Da imam želju, da zaslužujem, da živim…« Na  kraju vaše pismo stavite u koverat, može biti crveni, ili bilo koje druge boje koja vam se sviđa i nakon toga prepustite se Svemiru. Dajte mu tu radost da može za vas napraviti manifestaciju željenog.

Neka vas u godini 2012. prati obilje svega dobroga i neka se vaše srčane želje božansko manifestiraju u milosti i na potpun način. I tako je!

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...