kako-poboljsati-prebavu

Kako poboljšati probavu?

Kada govorimo o probavi i njenom poboljšanju, postoji mnogo različitih metoda. Ja osobno nisam pobornik „kemije“ i različitih farmaceutskih ili umjetnik preparata koji često imaju i bezbroj nepoželjnih pojava. Vjerujem da za svaku zdravstvenih tegoba postoji jednostavno prirodno rješenje, samo treba biti ustrajan i to pronaći.

Prije nekog vremena “slučajno” došla mi je došla u ruke vrlo zanimljiva knjiga Stvaranje života ili unutarnji inženjering. U njoj autor Sadhguru navodi jednu (ili bar kod nas) manje poznatu metodu koja jednostavno čudesno djeluje na probavni sistem. Možda si već čuo za pročišćeni maslac (u Indiji poznat kao ghee).

Sadhguru preporuča da nekoliko minuta prije svakog obroka uzmemo jednu žlicu pročišćenog maslaca odnosno gheeja.

Ako jedemo pročišćeni maslac sa šećerom kao kod slastica, probavi se i promjeni u masnoću. Pročišćeni maslac bez šećera štiti, liječi i naulji probavni kanal. Uz to, čišćenje crijeva jako se brzo pokaže u sjaju i svježini naše kože,

Neki ljudi ne upotrebljavaju mliječnih proizvoda iz različitih razloga i uvjerenja. Sadhguru i njima preporuča pročišćeni maslac jer on prođe kroz probavni sustav pretežito neprobavljen.

Ja već nekoliko godina poznajem ghee (više o njemu nađeš ovdje) i često ga namažem na kruh ili dodam u napitak. Iz prve ruke mogu reći da jedna žlica gheeja prije obroka stvarno pomaže i da se probava prilično poboljša.

Isto preporučam i tebi – napravi pokus sa gheejem. Pojedi jednu staklenku od 370 mililitara i prati što se događa s tvojom probavom i sjajem kože. Uvjeren sam da ćeš uskoro primijetiti razliku i poboljšanje.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...