glazba-zivot

Kako mi je glazba promijenila život?

Članak na blog je ovoga puta nekoliko drukčiji. Neću vam dijeliti savjete, nego ću vam povjeriti dio svoje životne priče i to »dane tamne noći duše«. Dogodili su se 23. studenog 1998. bio je to dan kada sam, umjesto na posao, otišao u bolnicu jer mi je sluh ponovo oslabio.

Ti su dani za mene bili vrlo teški: mjesec dana bio sam u potpunoj tišini ali svejedno sam tada mnogo toga naučio i spoznao o samome sebi. Znam, kako je »tamo u tišini« kada ne čuješ, kada je čitanje sa usana sugovornika tvoj jedini način komuniciranja. Znam i to kako se osjećaš kada ti liječnici kažu: »Nažalost, nikada više nećete čuti. Ako vam ova terapija nije pomogla, onda vam neće nijedna druga.«

Danas znam da mi je iskustvo prije dvanaest godina bilo dano kao dar da sam naučio nešto iznimno važno. Naime, preko misli, koje dolaze iz uma i osjećaja (a ti dolaze iz solarnog pleksusa i energetsko se ujedinjuju u našem srcu) komuniciramo s Božanskom matricom, Poljem nulte točke, Svemirom … ili ako hoćete … Bogom. Molitva koja se odvija na gornji način je uvijek – bez iznimke – ostvarena molitva.

U onim trenucima tišine kada sam poslije deset dana došao iz bolnice, kada sam se duboko u sebi pitao u čemu je smisao mog života odnosno životnog puta, okrenuo sam se glazbi. Iako nisam ništa čuo, to mi nije bila prepreka – uzeo sam svoj najdraži CD Roya Orbisona jer sam sve pjesme  na njemu znao na pamet, a melodiju imao u glavi. Stavio sam CD, pritisnuo »play« i nakon toga na zvučnike stavio ruke. I uživao sam u »slušanju« glazbe.

Ne znam vam reći, koliko mi je to pomoglo i poslije dva tjedna opet mi se počeo vračati sluh. Osobno mislim da je to bio jedan od ključnih trenutaka mog života i uspio sam vidjeti svijetlo na kraju tunela. Iako glazbe nisam čuo s fizičkim ušima, osjetio sam je rukama, primao sam vibracije, melodiju, krasan glas Roya Orbisona odjekivao je u mojoj glavi. Možda se sve čini malo čudno, ali sve je istina.

Ovo o slušanju glazbe u vrijeme kada nisam ništa čuo, nisam još nikome povjerio. Ni u knjigama Dijamant života i Priče srca o tome nije ništa napisano. I zašto vam to pišem? Zato jer … kako proučavam tajne života i susrećem se s duhovnim istinama sve više i više razmišljam da se u vibraciji (a glazba jeste vibracija) krije tajna zdravlja, sreće, veselja, radosti, uspjeha …

Vibracija je srčika našeg života, posebno uspješnih, poslovnih i partnerskih odnosa. O tome je pisao Napoleon Hill, o tome pišu Deepak Chopra, Wayne W. Dyer, Boris Vene i brojni drugi autori. Preko glazbe, plesa, pjevanja i osjećaja povežemo s  božanskom matrikom; tada za nas vrijeme ne postoji, čini nam se kao da smo u nekoj drugoj dimenziji postojanja.

Udaranje na afrički bubanj (djemba) je također način, na koji se možemo opustiti i uspostaviti ravnotežu u svom tijelu. Isto važi i za planetarne gongove i tibetanske posude. Ali – svatko od nas cijeli život nosi sa sobom jedinstveno ljekovito oruđe – svoj glas. Jesmo li toga svjesni?

Što mislimo o svome glasu, pjevanju i svome plesu? Dozvolimo li si zapjevati ili zaplesati iz sveg srca, iz dubine svoje duše, bez predrasuda, bez različitih »ali« i »ma, ne bi«? Pošto sam svjestan kako zvuk i energija imaju jak utjecaj na naše zdravlje i osjećanje, sa suradnicima sam pripremio različita usavršavanja (Magične vibracije). Na njih prije svega praktično izvodimo vježbe i povežemo se sami sa sobom, s iscjeliteljem unutar nas.

Naše misli, naša čuvstva, naš glas, naši osjećaji – sve to su jednostavna ali snažna oruđa koja nam pomažu, da ostvarujemo svoje srčane želje, manifestiramo željeno, budimo svoje stvaralaštvo i intuiciju i poboljšamo svoje zdravstveno i financijsko stanje. Čovjek koji nema energije, ne može manifestirati želje. Zato je važno, da se znamo povezati energijom iz svemira. Kada promijenimo najdublja uvjerenja o sebi i svojim sposobnostima, talentima, mogućnostima i vlastitoj vrijednosti, tada se počinju u našem životu događati čuda.

Jedno od čuda je to da danas, bez obzira na prognoze liječnika, čujem. Istina, još uvijek koristim slušni aparat, ali osjećam da će uskoro doći vrijeme kad ću ga skinuti i zaživjeti bez njega. Manja ili veća čuda se u našim životima svakodnevno događaju – samo: moramo ih prepoznati.

U trenutku kad počnemo opažati da ih je sve više, i naš cijeli život postaje jedno veliko čudo. Ljudi smo snažni stvaraoci svoje sudbine. Naučimo vjerovati sebi, svojim osjećajima, sposobnostima, talentima … zato u svoj život unesimo više glazbe, pjevajmo, plešimo, radujmo se i veselimo. Humor i smijeh otvaraju našu krunsku čakru, a pjevanje, ples i glazba naše srce.

Neka vas prati obilje pozitivnih vibracija.

Robert Goreta

POZITIVNA MISAO

»Humor je najveći blagoslov čovječanstva.« – Mark Twain

MUDROST U STIHOVIMA

Kad imaš osjećaj, da si opet poražen
i od sudbine krute jesi pregažen,
pokušaj se zaustaviti i malo odahnuti
i planom novim sudbinu promijeniti!

ANEGDOTA MJESECA

Alexandre Dumas, poznati i plodan francuski romanopisac, grdio je kuharicu jer ne posvećuje dovoljno pozornosti njegovim gostima i ljutio se jer mu nikada ne kaže, kada ide spavati. Strogo je rekao:
»Nina, ako odete u krevet a da me o tome ne obavijestite, može se desiti da ćemo trebati nešto iz kuhinje a nećemo naći.«
Navečer se kod pisca skupi poveće društvo. Uskoro nakon večere uđe kuharica i glasno kaže Dumasu:
»Gospodine, budete li još nešto željeli – ja sada idem u krevet.«

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...