unutarnji-osjecaj

Kako do prijatnog unutarnjeg osjećaja?

Prije nekoliko dana postavio sam si jedno jednostavno pitanje: »Kada mi je u životu išlo dobro?« Nakon kratke revizije svog života, došao sam do jednostavnog saznanja da mi je u životu išlo dobro kada sam imao unutar sebe onaj prijatan divni osjećaj unutarnjeg mira i ljubavi.

Dr. Frank J. Kinslow, autor QE-ja (Quantum Entrainment) rekao tom osjećaju eu-osjećaj ili euforični osjećaj ili drugim riječima osjećaj bezuvjetne ljubavi i dubokog unutarnjeg mira. Ali stvarno – uvijek kada je moj solarni pleksus bio miran, bez strahova, stvari su se u mom životu (iako su mi mnogi rekli da neće ići, da je to nemoguće) odvijale lagano, igrivo i prije svega na onaj način koji sam želio.

Kada sam nakon toga pogledao na trenutke svog života, kad mi se činilo da je moj život kao jedan kaos, opet je bio odgovor u solarom pleksusu – tada su tamo bili prisutni strah, nelagode, tuga, beznadje … I nakon toga postaviš si pitanje: »Što u ovom trenutku osjećam unutar sebe, u solarnom pleksusu? Je li tamo mir? Ako nije – zašto nije? Što bih trebao učiniti da bih tamo osjetio unutarnji mir? Više puta ići u prirodu? I to zna biti jedno od rješenja. Više se baviti sportom? I to pomaže. Više ići na jogu i meditacije? I to je korisno.«

Sa praksom i s vježbama sam u sebi ustanovio da najviše unutarnjeg mira, radosti i ljubavi osjetim kada radim tehnike čiste svjesnosti. Ne radi se samo o QE (Quantum Entrainment) već za više različitih, sličnih pristupa QE-ju koji smiruju um i unutar mene, u srcu, umu i solarnom pleksusu stvaraju unutarnji mir, radost i spokoj.

Probao sam mnogo toga, ali kada unutar sebe uspostaviš eu-osjećaj odnosno božanski osjećaj (kako ja to najradije kažem) ne može se opisati riječima. To je potrebno doživjeti i osjetiti sebe u svojoj koži. Svijet danas treba više unutarnjeg mira nego bilo kada ranije. Ako ste na mome blogu pročitali zapis »Mit o razdvojenosti«, tada znate kako smo svi međusobno povezani i da time kako pomažeš drugoj osobi, stvarno pomažeš samome sebi.

Kod tehnike čiste svjesnosti ne radi se o vizualizaciji, za neki trud volje u smislu – to se mora desiti. Više se radi o tome da (ako slikovito predstavim) u kvantni ocean izobilja spustiš svoju namjeru i nakon toga dozvoliš da ona počinje djelovati u tvoje najviše dobro. Rezultati znaju ponekad biti iznimno iznenađujući.

Tehnike čiste svijesti isprobao sam već na pokvarenim telefonima, pokvarenom automobilu, na biljkama u vrtu, na svome vratu i leđima, na prijateljima, na prirodi … Desilo se uvijek to što je bilo najbolje i za mene i za druge. Kada izvodiš tehniku čiste svijesti, opustiš kontrolu, ne nadziraš situaciju nego pomoću vlastitog unutarnjeg božanskog osjećaja predaš namjeru čisti svjesnosti koja već sama organizira događaje i situacije u tvom životu.

Moje duhovno traženje u proteklih četiri, pet godina bilo je usmjereno u neki »vanjski« način. Sve ono što mi je u životu pomoglo realizirati ciljeve i ostvariti želje bilo je cijelo vrijeme sa mnom, a da toga nisam bio svjestan odnosno mislio sam – je li sa mnom nešto nije u redu kada imam u toj i toj situaciji tako prijatan unutarnji osjećaj. A onaj prijatan osjećaj bi je, je i uvijek će biti sa mnom. Nažalost, nisam ga uvijek uvažavao i posljedično upao sam u strah, nepovjerenje i sumnju. Rezultati su bili u skladu s time.

Naši davni preci živjeli su mnogo više miran i opušten život od suvremenog čovjeka. Njihov radni tjedan bio je sastavljen od dobra tri dana, suvremeni čovjek radi bar pet dana, mnogi i cijeli tjedan, od jutra do večeri. U skladu s tim stres je mnogo veći i time je u rasulu i unutarnja ravnoteža. Ljudi zbog svih obaveza nemaju više vremena da bi se zaustavili, duboko udahnuli, opustili se … i tako su stalno napeti kao struna. Ako strunu previše napnemo, svi znamo što će se desiti … prije ili kasnije pukne. Zato je potrebno, prije nego što struna pukne, stati i opustiti napetost. Ako to ne učinimo, desi se … Svi znamo kao se to odražava u njegovom životu.

Svi se susrećemo s različitim životnim izazovima ili iskušenjima. Nisam ni je neka iznimka … kada se nađeš u određenoj situaciji, tada je potrebno znati umiriti se osjećajno i mentalno i bez obzira na sav »sos« ili »kaos« živjeti dalje. Učenje tehnike čiste svijesti previlazi okvir ovoga članka i ako vas zanima više, dobrodošli ste na radionici Tehnike čiste svjesnosti.

Za zaključak evo još jedne posve jednostavne vježbe koju sam spomenuo i preporučio već mnogo puta jer je usprkos jednostavnosti iznimno učinkovita za uspostavljanje unutarnjeg mira i razrješavanje emocionalnog bremena. Kada budete osjetili bilo kakav nemir ili emocionalnu oluju, zatvorite oči i počnite pet, deset minuta svijesno duboko disati. To činite tako da dišete i izdišete kroz nos. Između udisaja i izdisaja nema razmaka. To znači: udahnute – izdahnite – udahnite – izdahnite … Probajte i pišite kao je bilo.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...