bezplatni-email-predalcek-com

Kako do besplatnog i privatnog e-poštanskog naslova?

Velika većina Slovenaca (mislim da skoro 99 % onih koji imaju Internet ili telefon) ima besplatan e-poštanski naslov na Gmailu, Hotmailu ili Yahooju. (Uvjerena sam da isto važi i za Hrvatsku – napomena prevoditeljice.) Najviše njih ima na Gmailu koji je daleko najpopularniji besplatni e-poštanski servis na svijetu.

Nažalost, svi ti besplatni e-poštanski naslovi u stvari i nisu potpuno besplatni jer cijenu tog “besplatnog” plaćamo sa svojom privatnošću i reklamama, koje nam šalju, da ne govorimo i o ostalih prikrivenih načinima praćenja korisnika i njihovih navika.

Postoji nekoliko privatnih e-poštanskih servisa (Runbox, Mailbox, Posteo, Fastmail…) o čemu sam prije četiri godine pisao ovdje. Njihova cijena počinje od 12,00 € godišnje. Sam sam provjerio Runbox, Mailbox i Posteo. Za sve tri mogu reći da su razmjerno dobri. Ali, svaki ima svoje pluseve i minuse. Ako drukčije kažem, ljudi su jednostavno “navikli” na Gmail i njegovo korisničko sučelje. Meni osobno se Gmail ne sviđa posebno i upotrebljavam ga samo za testiranje.

Kada dobijemo internet, internetski ponudilac obično uz to nudi i svoj mail (recimo: imeprezime@internetskiponudilac.hr). Ja to nikada nisam koristio. Njihovi spam filteri su ponekad, milo rečeno, “čudni” i događalo se da je ona pošta koju sam morao primiti, nije došla u moj e-poštanski pretinac.

Prošli tjedan aktivirao se kod nas u Sloveniji zanimljiv e-poštanski servis Predalcek.com koji nudi 1 GB velik poštanski pretinac, bez oglas, bez ograničavanja broja priključenih naprava i bez spam-pošte. Naime, imaju jako dobar antispam filter. Kod vlasnika Predalcek.com, G-serveru, gostujem već nekoliko godina sa svojim internetskim stranicama. U posljednje vrijeme još su unaprijedili svoje usluge i njihovi serveri su brzi, sigurni, cjenovno ugodni i svi su u Sloveniji.

Ako trebaš siguran, dostupan i privatni e-poštanski naslov, gdje neće biti reklama i sličnih “pratitelja” uporabnika, onda ti preporučujem da posjetiš www.predalcek.com i tamo otvoriš e-poštanski pretinac po želji sa završetkom @predalcek.com.

Prije tri mjeseca sam skoro sve svoje glavne internetske stranice preselio na G-server jer me oduševio njihov brzi server i filter protiv nepoželjne e-pošte koji je ugrađen kod svih @predalcek.com e-poštanskih naslova.

e-posta-predalcek
Internetska pošta Predalcek.com.

Ako ćeš na svom telefonu ili računalu uspostaviti IMAP dostup do e-pošte, tvoja će e-pošta biti sinkronizirana cijelo vrijeme. Ako ti se sviđa dostup do e-pošte preko Webmaila, moći ćeš i preko njega pregledavati e-poštu i na nju odgovarati.

E-pošta na Predalcek.com prva je besplatna e-pošta koju stvarno preporučujem i drugima jer poznajem direktora poduzeća i istovremeno već više godina koristim njihove servere i s njima sam iznimno zadovoljan.

Ja mogu iz srca preporučiti samo ono što sam sam isprobao i čini mi se stvarno vrijedno, dobro i normalno da i drugi to znaju. To važi i za spomenutu besplatnu elektronsku poštu.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...