Energetska jednadžba i solarni pleksus

Svima nama poznata je fraza: »Sve je energija.« Ali stvarno – sve u našim životima je energija ili još bolje – upravljanje energijom. Znamo li s njom pravilno postupati i naše je tijelo osjećajno i energetski je uravnoteženo, tada nam stvari, situacije i odnosi u životu teku brzo, lako i u pravom smjeru.

Prije para dana došao sam na ideju u vezi s energijom i pojavila mi se jednadžba:

MALO ENERGIJE = PUNO PROBLEMA

MNOGO ENERGIJE = MALO PROBLEMA

Pogledajmo potanko … Kada u životu imamo probleme takve ili onakve prirode, na primjer financijske, ljubavne, čuvstvene, zdravstvene ili smo možda ljuti, pod stresom ili preplašeni, tada je nivo naše energije nizak. Tada je energija raspršena, nije osredotočena, u solarnom pleksusu nas stišće i boli, osjećamo se smušeno, život nam nema smisla.

Posve je drukčije ako imamo mnogo energije. U takvim situacijama čini nam se da problemi ne postoje, da sve teće lagano, da su odnosi harmonični, financije sređene, ljubavni odnosi istinski i iskreni, zdravlje odlično, osjećaji fantastični.

Možemo također vidjeti da ljudima bez energije neprestano dolaze novi i novi »problemi« i da se vrte u začaranom krugu. I gdje početi rješavati stvari – na energetskome nivoju ili kod »problema«? Uistinu s niskom energijom ne možemo rješavati svoje »probleme. To znači da se moramo najprije energetski odnosno vibracijski dignuti.

Kada se emocionalno i energetsko uravnovjesimo tada je naš solarni pleksus uravnotežen, u sebi osjećamo radost, sreću, veselje, osjećamo se dobro, srce je puno ljubavi i suosjećanja … znamo da smo u miru i pomireni sa sobom i svijetom.

Možda se energetski pristup rješavanja »problema« čini malo čudan. Ali – ako se osvrnete na svoj život, ustanovit ćete da ste istinski bili najuspješniji u životu tada kada ste bili harmonično usklađeni sa svojim tijelom i nivo vaše energije bio je jako visok.

Slijedeći primjeri su jako rječiti. Problemi na poslu sa suradnicima i šefom – energija opada. Raspadnuti partnerski odnosi, gdje nije više prisutna ljubav – energija opada. Nađete na tržištu radne snage, bez zaposlenja – energija opada. Zbog ovakvih ili onakvih razloga imate financijske probleme – energija opada. Dogode vam se zdravstveni problemi – energija opada.

Znači: naše najvažnije životno poslanstvo je da naučimo upravljati s energijom i da podignemo nivo svoje energije. Dok je nivo energije nizak, solarni pleksus ne djeluje pravilno i uravnoteženo.

Faktički imamo u svojem tijelu dva mozga i naš drugi mozak je solarni pleksus. Očit znak neuravnoteženog solarnog pleksusa i svih tegoba koje ga prate je olabavljen trbuh. Kada se na našem solarnom pleksusu skupljaju mrtve stanice i mastno tkivo, to je znak da je solarni pleksus sve više neuravnotežen. Na primjer, kod vrlo zdrave djece općenito ne zapažamo veliki trbuh.

Pravi osjećaji su u solarnom pleksusu i ne u mozgu. Nažalost nas uče da za rješavanje osjećaja i za njihovo potiskivanje upotrebljavamo moć razuma umjesto da bi opustiti solarni pleksus. Kada s raznim vježbama opustimo solarni pleksus, tada nestaju i problemi s osjećajima, nestane klupko u trbuhu i tamo se nasele mir i harmonija.

S energetskom ravnotežom naših unutarnjih organa prouzročimo da se kao »nuspojava« uravnoteži i solarni plesus i svi problemi povezani s njim nestanu.Dobro je znati da je solarni pleksus odgovoran za uravnotežene funkcije naših unutarnjih organa. Kada solarni pleksus dobro djeluje, organi se nakon stresa i napetosti brzo oporave i dobro rade. Smetnje u solarnom pleksusu uzrokuju nesanicu, visok pritisak, probleme sa srcem, infarkt, bronhitis, gastritis, zatvor, menstrualne bolove, impotenciju …

vezba-solarni-pleksus

Jedna najjednostavnijih vježbi za uravnoteženje solarnog pleksusa je sljedeća: legnite na leđa, držite ruke uz tijelo i glavu na tlo bez jastuka. Dignite obje noge za 90 stupnjeva od poda. Nakon toga vrlo polako spuštate noge prema dolje. Noge neka budu ravne i nemojte dizati glavu. To ponovite pet ili šest puta i pokušajte osjetiti otkucaje u solarnom pleksusu.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...