sretna-nova-godina-2022

Dobre želje za sretan – srčan ulazak u Novu godinu 2022

Draga čitateljica, dragi čitatelj bloga!

Najprije hvala od srca jer već toliko godina pratiš moje objave na blogu. Godina koja polako odlazi, bila je za mene puna iskušenja zato su i blog zapisi bili primjereno obojeni i bilo ih je malo manje kao što bi moglo biti.

Potrudit ću se da u dolazećoj godini na mome blogu budi više poticajnih sadržaja koji će imati crvenu nit – srčanost, suosjećajnost i ljubav. Ovo posljednje u ovim vremenima i te kako trebamo, tražimo i želimo.

Razdoblje u kojem se nalazimo, prijelomno je u povijesti čovječanstva i vjerujem da ćemo sa zajedničkim snagama, uzajamnim sudjelovanjem, nesebičnom pomoći i s puno srčanosti uspješno prebroditi sve što nas još čeka.

U godini 2022. želim ti obilje ljubavi, radosti, suosjećajnosti, zdravlja, smijeha, slobode, pravednosti i iskrenosti. S iskrenom željom i nadom da u dolazećoj godini opet postanemo čovjek čovjeku čovjek i da počnemo biti svjesni svojih darova, unutarnjih moći, odlučnosti, hrabrosti i srčanosti.

Priča koju ćeš pročitati u nastavku, vrlo lijepo prikazuje da možemo sa samo jednom dobrom riječju o nekome potpuno preokrenuti tok događaja u drugi smjer.

Neka je gospođa za vrijeme ručka sjedila pored poznatog pisca. Zamijenila ga je s nekim drugim iz društva pisaca o kojem joj je njegov izdavač na nekom susretu govorio samo lijepe stvari. “Gospodin X jako vas voli. “Susjed je iznenađeno pitao: “Zar stvarno?“ Spomenula je još nekoliko mišljenja, jedno više laskavo od drugoga bez da bi se previše upuštala u pojedinosti.

Tek kasnije je saznala da je sve skupa glupo pomiješala i da je njen susjed za stolom bio u suštini smrtno posvađan s tim izdavačem; zbog njene pogreške mu je na prvom susretu ponudio ruku. Oboje su zaboravili na prošle nesuglasice i buduća piščeva knjiga donijela im je priličnu dobit.

I sve to samo zbog ljubaznih riječi. Kako bi bilo ako bi se u našim životima uvijek trudili da bi za svakoga našli ljubaznu riječ? Kada mislimo da nas netko ne voli… što ako bi se već danas do njega ponašali kako da nas jako voli? Ako bi već danas kod njega potražili lijepe strane njegovog karaktera? Na taj način imali bi više prijatelja.

Neka godina 2022. bude vrijeme buđenja, slobode, srčanosti, ljubaznih riječi i suosjećajnosti!

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...