puder-oluja

Divan film o ljepoti svakog živog bića

Na film “Puder” (Powder) naletio sam slučajno, kad ga je prijateljica podijelila na Facebooku. Odlučio sam da ga pogledam i taj jedinstveni film me oduševio. Govori o ljepoti svakoga čovjeka, a posebno o onim ljudima koji nisu u skladu sa sadašnjim sistemom “vrijednota ” i “ljepote”.

Bez obzira na to kakvi se rodimo, unutar nas nalaze se božanskost i bezgranična ljepota. Prepoznajemo to u sebi i ljudima oko nas. Roditelji, skrbnici, brojni učitelji… “programiraju” nas u najranijoj mladosti, kategoriziraju i daju nam etikete u smisli tko smo i što smo.

Možda ćete koz Jeremyjevu priču prepoznati dio sebe, svoje mladosti, obiteljske odnose… Film je stvarno potrebno više puta pogledati i uvidjeti da se u svakom od nas nalaze božanskost, ljepota i ljubav.

Još kratak sadržaj filma… Glavni junak Jeremy Reed rođen je kao albinac i život mu nije bio lak. Njegovu majku pogodio je grom dok je još bila trudna, ali Jeremy je svejedno preživio. Njegov ga je otac odmah nakon rođenja ostavio pa je Jeremy odrastao kod bake i djeda.

Jeremy nije smio napustiti podrum djedove kuće, pa je tako počeo čitati knjige. Ali jednoga dana njegovog djeda nađu mrtvog i tada Jeremyja pošalju u dom. Zbog njegovog izgleda mu se izruguju i pošto ima neuobičajeme moći (telepatija, osjećanje tuđih osjećaja) uglavnom je sam.

Više pogledajte u filmu samome. Priča se kasnije razvija i neću vam reći cijeli sadržaj. Mogu reći samo to da se četvorici ljudi temeljito promjeni život i pogled na njega nakon susreta s Jeremiyem.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...