brza-manifestacija

Brza manifestacija i stvaralaštvo

Dođe trenutak u životu kada nešto trebaš stvarno brzo i tada je potrebna brza manifestacija željenoga. Ali – događa se često da tada kada najviše želimo određenu stvar i najviše je »trebamo«, ona nas zaobilazi u veliko luku. Što se više trudiš, to je lošije. Čini se kao da se sve »urotilo« protiv tebe i dođe trenutak kada ti je svega dovoljno i kažeš si u očaju. »Dosta mi je svega. Baš me briga što će biti s tim!«

Time jednostavno aktiviraš zakon nenavezanosti na trenutni događaj odnosno situaciju i dozvoliš silama Svemira da učine tako kako je u određenoj situaciji najbolje za tebe i sve uključene. Mnogo sam puta rekao i opet ću ponoviti: »Silom ne ide ništa!« Znam da se tom rečenicom ponavljam, a istovremeno znam da je to vječita životna istina.

Prije par dana išao sam u Celje gdje sam vodio radionicu. Prije odlaska dogodilo mi se da se mojoj, već dotrajaloj, poslovnoj torbi otkinuo patent zatvarač i to tako da popravak više nije bio moguć. Inače, na toj torbi već je nešto bilo pokvareno ali to nije ometalo same funkcionalnosti. Uz pogled na torbu, pomislio sam: »Ej, Stari, ja trebam novu torbu. Cijena je najviše toliko i toliko eura. Sredi to, molim te. Novu torbu danas ili sutra. Hvala.«

To je bio četvrtak i kad sam bio u Celju, imao sam toliko vremena da sam na običajnima mjestima pogledao za novu torbu. Ništa od viđenog nije me uvjerilo da bi si rekao – to je to. I opet sam rekao: »Ej, Stari, ovu torbu zaista trebam. Molim za malo pomoći i inspiracije. Hvala.«

Slijedeći dan bio sam u Ljubljani i isto sam na uobičajenim mjestima pogledao za novu torbu. Ništa uspjeha i ništa takvog nisam našao što bi uvjerilo za kupnju. Onda me nešto nekako intuitivno u trgovačkom centru BTC, kada sam već klonuo da bi našao neku odgovarajuću torbu (odvezao sam se energetski), skrenulo u trgovinu u kojoj još nikad nisam bio.

I onda sam je ugledao na jednoj podignutoj polici. Mogu reći da je bila ljubav na prvi pogled. 😉 Priđem bliže i ljubav se još povećala jer je ispod torbe pisalo da je u mjesecu rujni snižena za 30 %. Cijena je tako iznosila toliko koliko sam je postavio u svojim mislima. No, ako sam malo sitničav – bila je za jedan euro viša od cijene koju sam postavio u svojim mislima kada sam odlučio koliko sam je spreman platiti.

Nakon toga sam razmišljao da sam po istom postupku manifestirao i mnogo drugoga – knjige, cipele, budnu, hlače … i mogao bih još dugo nabrajati. Ono što sam naučio je da je potrebno nakon toga kada izraziš svoju želju ostaviti stvari »u miru« i dozvoliti Svemiru da radi svoj posao. To ne znači da si pasivan, da samo tiho sjediš i meditiraš. To znači da si aktivan ali i nepovezan gdje i kao se će nešto manifestirati i da znaš osjetiti intuitivnom »dobrom osjećaju«.

Još nešto na temu kreativnosti jer je i ona povezana s manifestaciju. Ponekad ti se dogodi da imaš određen problem (izazov, iskušenje …) i ne znaš kako to riješiti. I ovdje važi slično – izrazi želju (namjeru), postavi pitanje i pusti Svemiru da te blagoslovi s pravim odgovorom. U mislima se više puta dnevno (najbolje ujutro odmah nakon buđenja ili navečer prije spavanja) pitaj: »Kako mogu riješiti tu i tu stvar? Što mogu učiniti da će se te i te stvari odvijati u pravom smjeru?«

Naravno, nakon toga potrebno je znati osluhnuti intuitivnom pokretu. Sličnu vježbu radimo i na radionicama Tehnike čiste svjesnosti kada u stanju čiste svijesti i božanskog osjećaja postavimo pitanje i nakon toga čekamo na odgovor. Kada smo u stanju čiste svijesti, odgovor dobijamo lakše i brže. Čini se kao da sve dolazi do nas bez velikog truda, lagano, igrivo, radosno.

Kada govorimo o manifestacijama, potrebno je i »počistiti« svim podsvjesnim uzorcima, preprekama, uvjerenjima ili, kako neki kažu – podsvjesnim otporom. Ako do nečeg gajimo podsvjesni otpor tada nam uz sav trud neće uspjeti dobiti željeno jer će nas podsvijest željeti »štititi« od uspjeha. Možda se to čita malo čudno ali u praksi je u 95 % primjera upravo tako jer probleme kod bilo čega, podsvjesna uvjerenja rade i sabotiraju samoga sebe.

I ako sažeto ponovim današnje misli: Znaj što želiš, budi nepovezan na to, očisti svoja podsvjesna uvjerenja i uzorke. Nakon toga će na način koji tebi trenutno i nije poznat doći ono što želiš.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...