ako-nesto-stvarno-zelis

Ako nešto stvarno želiš …

“Ako nešto stvarno želiš, cijeli univerzum radi na tome da ti se ostvare snovi.” – Paulo Coelho u knjizi Alkimist

Gornja misao iz knjige Alkimist bila je dugo godina moja najdraža misao, doslovno vodeća misao u mom životu. Mislio i vjerovao sam da ako nešto stvarno želiš da će tvoja čežnja, željezna volja i jaka želja doći do manifestacije određenog cilja.

Ponekad osjetim da opet počnem čitati neku knjigu koju sam nekada čitao. I ponovo sam počeo čitati Transurfing realnosti Vadima Zelanda. Dok sam čitao, sjetio sam se i gornje misli iz Alkimista i sinulo mi …

Prejaka želja, prevelika čežnja, preveliki suvišni potencijal, previše uložene misaone energije, previše važnosti – sve tu ubija tvoju želju i blokira tu manifestaciju. Uzeo sam list papira i napisao nekoliko dostignuća iz mog života i pitao se kako sam sve postigao odnosno ostvario. Za neke sam stvarno morao prelijevati krv i znoj i uložiti puno vremena, energije, novaca, volje, ustrajnosti. Neki ciljevi realizirali su se s najvećom lakoćom i bez napora.

Pitao sam u čemu je razlika između oba pristupa i zaključio sam da gornju misao iz Alkimista malo promijenim da bi pravilno glasila ovako:

“Ako nešto stvarno želiš, cijeli univerzum radi na tome da ti se snovi ne obistine.”

Zašto? Jednostavno, jer Univerzum uvijek teži ka ravnoteži. Prejaka želja, prevelika važnost i prevelik suvišni potencijal umjesto prema DA vode nas prema NE. Hajde, uzmi klatno i makni ga iz ravnoteže. Što ćeš ga više micati u jednu smjer više čega nositi u drugu.

Neka svaki čitatelj i svaka čitateljica bloga sami naprave „retrospektivu“ vlastitog života. Uvjeren sam da ćeš doći do slijedećih zanimljivih spoznaja:

  • Što više želiš ljubav i partnerski odnos to te više izbjegavaju.
  • Što više trebaš novac, manje ga dolazi k tebi.
  • Što više želiš uspješnu prodajnu prezentaciju, lošije ti ide.
  • Što više želiš postignuti koš (u košarci), veća je vjerojatnost da ćeš to bacanje promašiti.
  • Što više ti je neka stvar važnija, veća je vjerojatnost da to nećeš dobiti.
  • Što više se trudiš s nekim projektom, lošije ti s njim ide.

Ovakve primjere bi mogao nabrajati u nedogled. Ne kažem da je potrebno stajati prekriženih ruku i biti pasivan – daleko od toga, želim samo reći da je potrebno smanjiti važnost i pretvoriti u ništa suvišni potencijal. Iz tog je razloga tako „oslobađajuće“ reći određenim situacijama, stvarima i ljudima:

  • “Neka ide u kurac …”
  • “Visi mi dolje …”
  • “Jebi ga …”

Iako gramatika, lijepo vladanje i bonton govore da to nisu „lijepe riječ“, istinski su odlične kada je potrebno smanjiti suvišni potencijal i važnost. Zar nije baš zanimljivo kada iz sebe u najvećem jadu kažeš nekoj situaciji: “Neka ide u kurac ____________ (ispuni sam-a što ti padne na pamet)”. Zastala energija se oslobodi sama od sebe i osjetiš olakšanje.

Tada kada u sebi nađemo moć da smo spremni vjerovati Svemiru i kada se oslobodimo suvišnog potencijala, tek tada se počinju ostvarivati i razvijati događaji i situacije koje su nas prije izbjegavale. Zato – budi svjestan-na da manje što ti je neka stvar važna, lakše ćeš je postići. 🙂 Zanimljivo, zar ne? A to je samo praktičan primjer kako sile ravnoteže djeluju u svakodnevnom životu.

Podjeli dalje ...

Pročitajte također...